Sofie Asplund & Matilda Paulsson med Bengt Forsberg

”Förtrollande sång och piano om kvällen. Här berättas de bästa historierna genom kända och mindre kända svenska, finska, franska och tyska sånger och operaduetter”

Den åländska sopranen Sofie Asplund gick ut Operahögskolan i Stockholm 2013. Hon blev tidigt knuten som solist på GöteborgsOperan och har även gästat Kungliga Operan, Malmö Opera, Den Norske Opera och Finlands Nationalopera. Sofie har kunnat ses i operaroller som Zerbinetta, Gilda och Susanna, men även flera musikalroller. Sofie är flitigt anlitad som konsertsolist och framträdde vid Nobelprisutdelningen i Stockholm 2019. Hon 2022 nominerades till en grammis för sin första soloskiva, tillsammans med Lunds Kammarsolister. Sofie har tilldelats en rad stipendier som Birgit Nilsson Stipendiet, Sten A Olssons stora kulturstipendium, Rosenborg-Gehrmans stipendium samt Anders Wall Giresta stipendium och stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien . Sofie Asplund tilldelades 2022 Finlands Vita Ros’ Ordens medalj för sina konstnärliga insatser som operasångerska.

Matilda Paulsson är mezzosopran från Lund och en etablerad operasångare på de nordiska scenerna, där hon framträtt i roller som Eboli, Carmen och Octavian. Matilda studerade vid Kungliga Musikhögskolan, Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm och har gästat scener som Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Folkoperan i Stockholm, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Finlands Nationalopera i Helsingfors. Matilda är även en mycket uppskattad konsertsångare och 2009 utkom Matilda Paulssons första solo-CD, Junge liebe (Caprice), med ett urval romanser ackompanjerade av Bengt-Åke Lundin, som följts upp av Der Ton (Sterling) med romanser av Joseph Marx.

Bengt Erik Forsberg är välkänd och flitigt anlitad pianist och organist. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg, där han tog organistexamen 1975 och solistdiplom i piano 1978. Han har bland annat samarbetat med Anne Sofie von Otter, cellisten Mats Lidström och violinisten Nils-Erik Sparf. Bengt Forsberg invaldes 1997 som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och 2019 tilldelades han Medaljen för tonkonstens främjande.

Print Friendly, PDF & Email
 
Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

23 september – 1 oktober 2023

Medverkande

Sofie Asplund, sopran
Matilda Paulsson, mezzosopran
Bengt Forsberg, piano

Pris

21.000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program
Till kvällen – en romans- och duettafton

Jean Sibelius 
Illalle
Den första kyssen
Kaiutar
Flickan kom ifrån sin älsklings möte

Carin Malmlöf–Forssling  
Bondsyrener
Trollsländor jagar
Mätarlarven

Helena Munktell
Ur Dix Melodies 

Francis Poulenc
La courte paille

Paus

Léo Delibes
Blomseterduetten ur Lakmé 

Richard Strauss 
Wie du warst ur Rosenkavaljeren 
Rosenöverlämnandet ur Rosenkavaljeren

Giacomo Puccini
Musettas vals ur La Bohème 

W. A. Mozart
Sull´aria, duett ur Figaros Bröllop 

Camille Saint-Saëns br
Mon cœur s’ouvre à ta voix ur Samson och Delilah 

Franz Lehár
Meine Lippen sie küssen so heiß ur Giuditta 

Jacques Offenbach
Barcarolle ur Hoffmanns äventyr

 

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49