Per Tengstrand och Hana Mundiya

Per Tengstrand och Hana Mundiya

När Per Tengstrand började arbeta med studenter från Princeton University för sin serie i New York var hans första kontakt violinisten Hana Mundiya, som var president för kammarmusikgruppen på universitetet. Per har varit något av en mentor för flera av de unga musikerna, och samarbetet resulterade i att Hana spelar första satsen på Kreutzersonaten i Pers film om Beethoven, Freedom of the Will. När filmen har visats på olika ställen i Sverige har publiken blivit så tagen av framförandet att man efterlyst att de två musikerna konserterar i Sverige, vilket nu blir verklighet!

Hana Mundiya är född och uppvuxen i New York och gjorde sin solodebut med New York Philharmonic redan vid 13 års ålder. Idag är hon en eftertraktad solist och kammarmusiker på världens toppscener både i USA och i Europa. Som barockviolinist har hon spelat med The Academy of Ancient Music på Walt Disney Concert Hall. Hana har vunnit flera internationella violintävlingar.

Hana vill göra skillnad med sitt musicerande och framträder gärna i skiftande sammanhang, t.ex. inom FN-förbunden UNCHR, UNICEF och UNESCO. Han har också engagerats av Röda Korset och samarbetat med RAINN, en organisation som stöttar överlevare av sexuellt våld.

Hana har studerat vid The Juillard School och Royal College of Music I London. För närvarande följer hon ett diplomprogram Manhattan School of Music under ledning av Todd Phillips.

Per Tengstrand, som föddes i Växjö, har kommit att bli en av våra allra främsta konsertpianister. Bland många priser och utmärkelser kan nämnas att han har vunnit förstapris i den internationella pianotävlingen i Cleveland och, som den yngsta någonsin, tilldelats den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibus.

Per var huvudperson i dokumentärfilmen Solisten av Magnus Gertten och Stefan Berg och har producerat en egen film om Ludwig van Beethovens musik, Freedom of the Will, som hade premiär hösten 2022. Filmen handlar om människor och händelser som har påverkats av Beethovens musik och om hur musik kan ge människor kraft.

Per är idag bosatt i Princeton, New Jersey, med sin fru Shan-shan Sun.

Print Friendly, PDF & Email

Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

16 – 23 oktober 2024

Medverkande

Hana Mundyia, violin
Per Tengstrand, piano

 

Pris

18 000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

J.S. Bach: Chaconne d-moll för soloviolin BWV 1004 (13’)
F. Chopin: Pianosonat nr. 2 b-moll ”Sorgmarschsonaten” (24’)

PAUS

G. Bacewicz: Caprice No. 4 för soloviolin (3’)
L.v. Beethoven: Sonat för violin och piano nr. 9 i A-dur ”Kreutzersonaten” (40’)

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

KALENDER

Bokade och bekräftade konserter och aktuella bokningsperioder. 

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49