Nordic Songs

Nordic Songs

Anders Hagberg & Unit i ett möte med utgångspunkt i traditionell (vokal) musik från Norden som jojk, inuitsånger, folkliga koraler, vallåtar och visor. Många av dessa melodier har ett tonspråk med arketypiska kvaliteter där gemensamma fraser och motiv från många olika kulturer kan spåras; Många av de folkliga koralerna med sina influenser från vallåtar har melodier vars tonalitet har tydliga drag av musik från Mellanöstern. Pentatoniken i melodier hos jojk har tydligt släktskap med musik hos ursprungsbefolkningar i Nordamerika, Japan och Sibirien.

Anders Hagberg är flöjtist, saxofonist, kompositör, professor i musikalisk gestaltning/improvisation. Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer samt även andra konstformer såsom dans och bild.

Unit är en väletablerade ensemble med Niclas Höglind – gitarr och Kristofer Johansson – trummor från Musik i Blekinge. Duon har i över 25 år jobbat i ett otal konstellationer och gjort närmare 4000 konsert med större delen av den svenska jazzeliten samt en lång rad utländska gäster. 2011 släppte Anders Hagberg & Unit plattan ”Unit Jazz & World”.

Print Friendly, PDF & Email

Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period
2-9 mars 2025

Medverkande
Anders Hagberg  – flöjt, saxofon
Niclas Höglind – gitarr
Kristofer Johansson – trummor

Pris
12.000 ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

 

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

KALENDER

Bokade och bekräftade konserter och aktuella bokningsperioder. 

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49