Musikalisk salong med Fanny Mendelssohns musik 

En musikalisk salong med Amelia Jakobsson (sång/cello), Ellinor Skagegård (författare), Helena Falk Botolfsen (violin) och Iveta Cālīte (piano).
Ellinor läser ur sin bok om Fanny Mendelssohn ”För dig ska musiken bara vara ett smycke”
 

Musiken består av Fanny Mendelssohns musik; soloverk för piano, piano/violin, piano/cello. Bland annat får vi höra Piano Trio i d-moll. Mellan verken läser författaren ur sin bok och på så sätt knytes text och musik ihop till en musikalisk salong, precis man gjorde på ”hemma hos”-konserter förr i världen. 

Iveta Cālīte är en lettisk pianist som efter en grundläggande musikutbildning i Lettland flyttade till Paris och studerade vid Ecole Normale de Musique de Paris. 2012 kom hon till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerade till ett solistdiplom för Stefan Bojsten och Mats Widlund. Iveta är en mycket uppskattad solist och kammarmusiker och turnerar regelbundet i Sverige och internationellt. 

Helena Falk Botolfsen är norsk violinist med solistdiplom/examen från Norges Musikhögskola, Kungliga Musikaliska akademin i Stockholm och Oberlin Conservatory of Music (USA). Helena har gjort allt från att spela på scenen med Eminem framför 60 000 personer till klassiska intima konserter och filmmusik. Hon har också spelat på Europas största konsertscener för klassisk musik. 2020 spelade hon violinsolo för en Hollywoodfilm (Come Play) i Los Angeles där hon bott de senaste åren. Helena spelar en vacker Dominicus Rief-fiol från 1789 som är utlånad av Morten Johan Svendsen. 

Amelia Jakobsson började sin musikaliska karriär som cellist. och har vunnit Malmö konservatoriums konsertkonkurrens två gånger, både som cellist och som sopran. Hon har studerat vid Operahögskolan i Stockholm och efter att hon etablerade sig som professionell sångerska har Amelia arbetat internationellt och framträtt med de mest prestigefyllda orkestrar. I detta program kommer Amelia att växla mellan sång och cello. 

Ellinor Skagegård är författare och journalist men även musiker i gruppen Dragon Dolls. Hon skriver för  bland andra Svenska Dagbladet, Upsala Nya Tidning,Tidningen Skriva, SelmaStories. En ambitiös, kreativ och stilsäker skribent som nu debuterat som författare. 

Print Friendly, PDF & Email

Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

9-13 april 2025

Medverkande

Iveta Cālīte, piano
Helena Falk Botulfsen, violin
Amelia Jakobsson, cello
Ellinor Skagegård, författare & journalist

Pris

17 000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

Musik av Fanny Mendelssohn i kombination med att författaren läser ur sin bok och på så sätt knyter samman text och musik.

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

KALENDER

Bokade och bekräftade konserter och aktuella bokningsperioder. 

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49