Musica Vitae | Nya världar

Musica Vitae utforskar Nya Världar tillsammans med den brittiske pianisten och dirigenten Simon Crawford-Phillips i samspel cellisten Matthew Sharp,. I denna konsert möter vi musik av George Gershwin, Ernest Bloch och Michael Tippet, samt nordisk premiär av Errolyn Wallens cellokonsert. 

Simon Crawford-Phillips är framgångsrik dirigent, hyllad pianist och solist, och en kammarmusiker som regelbundet samarbetar med de allra bästa och största. Hans recept på en spännande programsättning är omfångsrikt och välkryddat, ofta med passion för samtida musik. Simon har framträtt med orkestrar som BBC Scottish Symphony Orchestra och Sveriges Radios Symfoniorkester samt turnérat med sina egna ensembler The Kungsbacka Piano Trio, and Stockholm Syndrome Ensemble. Simon är chefdirigent för Västerås Sinfonietta.

”Cellist. Singer. Educator”. Med dessa tre ord beskriver den brittiske solisten Matthew Sharp sig själv, men det finns verkligen en vidare betydelse bakom dem. Matthew möter musiken med livfull nyfikenhet och det är uppenbart att han vill inspirera andra att hitta samma väg. Han uppträder världen över som solocellist, som baryton i flertalet av operavärldens huvudroller, och han verkar även som dirigent och utbildare. Hans ledstjärnor är att anknytning, inspiration samt att bejaka mod och glädje. Dessa driver honom in i den klassiska kanonen, genom tvärkulturella samarbeten över alla konstformer.

Print Friendly, PDF & Email
 
Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

Lediga datum 2023: 8, 10, 11 oktober  

Medverkande

MUSICA VITAE
Simon Crawford-Phillips
dirigent och piano
Matthew Sharp cello

 

Pris

21.000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

Michael Tippett
Lite
n musik för stråkorkester  

Errollyn Wallen
Cellokonsert – Matthew Sharp
 

-PAUS- 

George Gershwin
Lullaby 
 

Ernest Bloch
 Concerto Grosso No.1
 

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49