Mr Green and the Neighbor

Mr Green and the Neighbor med Théotime Voisin & Maurice van Schoonhoven

En bas, ett piano, en värld

Redan första gången de spelade tillsammans förstod Théotime och Maurice att de hade något gemensamt och visste genast att de måste börja spela ihop som duo. Samarbetet inleddes inte långt före coronapandemins utbrott och istället för att låta detta bli ett hinder utnyttjade de tiden till att utveckla gemensamma projekt och idéer. Bland annat spelade de 2021 in samtliga Bottesinis verk för kontrabas och piano på video som en 200-års hyllning till kompositören. Théotime har tidigare gästat Sverige som solist i Bottesinis Grand allegro och Gran duo concertante tillsammans med Camerata Nordica, men det är första gången denna duettkonstellation tillsammans med Maurice spelar i Sverige.

Théotime Voisin (1992) har varit sitt instrument troget ända sedan barnsben. Numera är han sedan oktober 2016 alternerade förste kontrabasist i Concertgebouworkestern. Han har även varit förstebasist i Orchestre de la Suisse Romande och Capitole de Toulouse. Sedan 2020 undervisar han studenter på Bachelor- och Mastersnivå vid Royal Conservatoire i Haag.

​Théotime har vunnit flera olika internationella tävlingar bland annat i Rom, San Francisco och Köpenhamn. I oktober 2011 organiserade han en välgörenhetsturné i Ecuador till förmån för barn med cancer och erbjöd samtidigt mästarklasser på flera av landets skolor.

Maurice van Schoonhoven (1984) låter aldrig sin oklanderliga pianoteknik ställa sig i vägen för musiken. Han har en bred repertoar med tyngdpunkten i romantiken och har belönats med priser i en rad olika tävlingar: Rotterdamse Pianodriedaagse 2001, Königin Sophie Charlotte Concours i Tyskland 2002 och Theater aan de Paradeconcours in Den Bosch 20024. Maurice är verksam både i Nederländerna och internationellt. Den australiske Liszttolkaren Leslie Howard har sagt att ” Den som inte berörs av Maurice van Shoonhoven har ett hjärta av sten.”.

Print Friendly, PDF & Email

Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

27 oktober – 2 november 2024

Medverkande

Théotime Voisin kontrabas
Maurice van Schoonhoven piano

Pris

15 000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

Odödliga klassiker

Giuseppe Verdi                    Ouvertyren till “Ödets makt” (arr Voisin) (7′)
Franz Schubert                    Arpeggionesonaten D. 821 (25′)

Paus

Reinhold Glière                    Preludium och scherzo op. 32 (8′)
Frederic Chopin                   Ballad nr 1 op. 23 (9′)
Franck Proto                         A Carmen Fantasy (20′)

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

KALENDER

Bokade och bekräftade konserter och aktuella bokningsperioder. 

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49