MODERNT/OMODERNT med Trio Nastela

Trio Nastela

MODERNT/OMODERNT ramar in ett svängigt och roligt program med musik i väldigt olika stilarter och tidsepoker. Trio med oboe, fagott och piano är ju en direkt systerensemble till standardpianotrion violin, cello och piano men märkligt nog finns det inte så mycket orginalmusik för besättningen. Det vill Trio Nastela råda bot på genom beställningen av en kort trio av Maria Lithell Flyg samtidigt som de också presenterar både kända och okända transkriptioner av Haydn och Glinka. 
Anders Eliasson har skrivit två vackra och krävande stycken där fagotten och oboen får visa självständiga roller i samspel med pianot. Fagotten och oboen har rika klangmöjligheter och det är roligt att få belysa det även för en erfaren publik som kanske inte hört dessa instrument på det sättet förut.
Amerikanen André Previns Trio är häftig och svängig och Poulencs Trio är såklart ofrånkomlig musik för denna besättning med sitt friska musikantiska anslag.
Trio Nastela försöker skapa en intim stämning och presenterar konserten på ett avslappnat, personligt och underhållande sätt!
 
Emmanuel Laville oboe
Emmanuel har sitt ursprung i sydvästra Frankrike men flyttade sedan norrut för sin fortsatta utbildning, först till Bordeaux, sedan Paris och Tyskland innan han fick sin första anställning som solooboist med Royal Scottish National Orchestra i Glasgow 2008. Sedan 2012 är han solooboist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Samtidigt som han innehar tjänsten som oboelektor vid Sibelius-Akademien undervisar han på Kungl. Musikhögskolan och Lilla Akademien i Stockholm.
Emmanuel har ägnat mycket tid åt svensk musik och även komponerat för sitt instrument.

Sebastian Stevensson fagott
Sebastian Stevensson är från Sigtuna och studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Knut Sönstevold innan han 2008 flyttade till Mannheim i Tyskland för fortsatta studier hos Ole Kristian Dahl.
Efter att har arbetat på Norska Operan kom han till Köpenhamn för ett vikariat som solofagottist i Danmarks Radio Symfoni Orkestret där han sedan 2012 har en fast tjänst. I Danmark arbetar Sebastian också som fagottlärare vid Det Danske Kongelige Musikkonservatorium och är verksam som kammarmusiker. Sebastian har gästat ett flertal orkestrar i Europa som solist och är även flitigt anlitad för masterclasses för musikhögskolestudenter både i Sverige och internationellt.
2014 vann Sebastian Gillet-Hugo Fox internationella fagottävlig i New York och 2016 Kungliga Musikaliska Akademiens Solistpris.

Asuka Nakamura piano
Asuka Nakamura började spela piano vid tre års ålder i Nagoya, Japan. Vid sex års ålder gjorde hon sin debut som kammarmusiker tillsammans med medlemmar ur stadens filharmoniska orkester och vid nio vad det dags för solistdebut. Asuka har vunnit både första och andra pris i den prestigefyllda pianotävlingen J.P. Fresh i Tokyo vilket bland annat innebar engagemang på Stockholms konserthus 1997. Hon studerade för Staffan Scheja på Kungl. Musikhögkolan i Stockholm från 2002 och belönades där med jetongmedaljen. Det är inte bara i Japan och Sverige som hon varit verksam, Asuka har även varit flitigt anlitad som solist internationellt och erhållit en rad priser och stipendier. Sveriges Radio gjorde 2013 en dokumentär om heter ”Mozart

Print Friendly, PDF & Email
 
Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

15-22 oktober 2023

28 januari-4 februari 2024

Medverkande

Emmanuel Laville, oboe
Sebastian Stevensson, fagott
Asuka Nakamura, piano

Pris

16 000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

Modernt/omodernt

Joseph Haydn (1732-1809)         Pianotrio i F-dur Hob. XV17
I. Allegro
II. Tempo di menuetto

Anders Eliasson (1947-2013)     Wellen för fagott och piano

Maria Lithell Flyg (1965)              Bagatelle Emmanuel för oboe, fagott och piano

Francis Poulenc (1899-1963)      Trio för oboe, fagott och piano FP43
I. Presto
II. Andante
III. Rondo

-paus-

André Previn (1929-2019)            Trio for oboe, fagott och piano
I. Lively
II. Slow
III. Jaunty

Anders Eliasson (1947-2013)     Abendlicht för oboe och piano

Michail Glinka (1804-1857)          Trio pathétique
I. Allegro moderato
II. Scherzo Vivacissimo
III. Largo
IV. Allegro con spirito

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49