Maxwell Quartet

Maxwell Quartet

– SVERIGEPREMIÄR!

“…superb storytelling from four great communicators…”
The Strad

Maxwellkvartetten består av fyra nära vänner som under uppväxten spelade folkmusik och klassisk musik tillsammans i ungdomsorkestrar och musikskolor runt om i Skottland. Officiellt startade gruppen 2010 på Royal Conservatoire of Scotland. Snart blev de utsedda till Residency Artists for Enterprise Music Scotland 2011-2013 vilket ledde till omfattande konsertturnéer.
Som vinnare av förstapriset och publikpriset vid Trondheim International Chamber Music Competition 2017 och hyllade som ”briljant fräcka, överraskande och upphetsande” av The Scottish Herald, är Maxwellkvartetten nu ansedda som en av Storbritanniens mest spännande unga stråkkvartetter. De har starka rötter i folkmusiken och är hängivna arbetet att bredda stråkkvartettrepertoaren. Förutom sin egen festival, Loch Shiel i västra Skottland, är de för närvarande ”Associate Artist” på Royal Coservatoir  of Scotland i Glasgow.

Kvartetten framträder regelbundet i Europa och gjorde 2019 turnédebut i USA där omdömet från New York Times recensent löd ”uttrycksfulla artister som i sina program sammanför karisma och äventyrlighet”. Under turnén avverkades en rad utsålda konserter i New York, Florida, California och Washington vilket ledde till att kvartetten året därpå engagerades för en än mer omfattande USA-turné.

Maxwellkvartettens debut-CD från 2019 innehåller Haydenkvartetter parallellt med egna kompositioner baserade på skotsk folkmusik. Inspelningen togs emot av en unisont hyllande kritikerkår som på samma sätt hyllade kvartettens uppföljande inspelning 2020. Under 2023 är planerna att deras tredje album ska komma ut.

Kvartettens försteviolinist Colin Scobie har regelbundet kunnat ses som ledare och solist vid ett flertal produktioner med Camerata Nordica. Nu får vi för första gången möjlighet att se och höra honom i Sverige tillsammans med Maxwellkvartetten.

Print Friendly, PDF & Email
 
Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

5-12 nov 2023

Medverkande

Colin Scobie, violin
George Smith, violin
Elliott Perks, viola
Duncan Strachan, cello

Pris

23 000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program 

(Ladda ner som PDF)

Haydn Stråkkvartett i e-moll, op 20 nr 1 (25′)

Skotsk folkmusik i egna arrangemang 

-paus-

Beethoven Stråkkvartett nr 14 i ciss-moll, Op 131 (38′)

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49