Kellermann, Fröst & Glaser

En strimma natt

– Konsertföreställningen där gitarristen Jacob Kellermann och violasten Göran Fröst tillsammans med skådespelaren Etienne Glaser skapar en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet! Musiken består bl.a av B. Britten, L. Boulanger och nyskriven musik av Göran Fröst och Jenny Hettne.

– Det är något med natten och mörkret som frigör något hos oss människor. Förhoppningsvis får varje konsertbesökare tag i något i sig själva under föreställningen och kan lyssna på ett nytt sätt, säger Göran Fröst

Kellermann och Fröst är två av Sveriges mest eftersökta kammarmusiker och solister. Kellermanns senaste album “Joaquín Rodrigo – Concierto de Aranjuez and works by Francisco Coll & Pete Harden” som Jacob spelat in tillsammans med storheter som Christian Karlsen, London Philharmonic Orchestra och Norbotten Neo belönades 2021 med en Grammis! Han är verksam internationellt och nationellt som solist och kammarmusiker och fått verk skrivna till sig av bl.a Sofia Gubaidulina och Jose M. Sanchez-Verdu.

Göran Fröst har framträtt som kammarmusiker och solist i de flesta Europeiska länder. Mellan 2011-2014 var han soloviolist i BBC National Orchestra of Wales och sedan 2016 tillträdde han som soloviolist i Svenska Kammarorkestern. Vid sidan av sin musikerkarriär arbetar han även som kompositör och arrangör och har skrivit för orkestrar som Amsterdam Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna.

Tillsammans med skådespelaren Etienne Glaser har duon satt samman den kritikerrosade föreställning En Timme Natt, en föreställning i totalt bäckmörker som efter premiär genomfört 10 slutsålda föreställningar på Teater Giljotin i Stockholm och sedan turnerat över hela Sverige. För Musik i Syd skapas nu en ny, konsertant version av föreställningen, En Strimma Natt, där den litterära och musikaliska gestaltningen av natten och dess gåtfullhet fördjupas ytterligare men utan krav på en totalt bäckmörk lokal. Musiken, som delvis är hämtat ur originalföreställningen, varvas med textläsning av Glaser och skapar en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet och som fristad för våra tankar.

De spelar på insidan av huden, på insidan av ögonlocken. När Göran Fröst och Jacob Kellermann bjuder in till  ”En timme natt” kapitulerar sinnena
– Sofia Nyblom  (Svenska Dagbladet)

En timme natt är en kammarmusikaliskt befriande fantasi att kontemplerande och kravlöst sjunka in i.
– Johanna Paulsson (Dagens Nyheter)

Print Friendly, PDF & Email

Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du hovrar över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

12-19 mars 2023
Medverkande

Göran Fröst viola
Jacob Kellermann gitarr
Etienne Glaser recitatör

Pris

18 000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

de Falla Suit, ur Nätter i spanska trädgårdar
Britten Lachrymae
Boulanger Nocturne
Strauss Morgen

– paus –

Liszt Romance Oubliée
Vierne Le soir
Hettne Uruppförande
Piazzolla Tango suite

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49