Internationell horntrio

Ben Goldscheider, Callum Smart & Richard Uttley

-SVERIGEPREMIÄR & URUPPFÖRANDE

För första gången får vi se dessa tre prisvinnande musiker på turné i Sverige. Trion kommer dessutom att uruppföra ett verk av den svensk-amerikanske tonsättaren Matthew Peterson, exklusivt komponerat för denna turné.

Ben Goldscheider horn
Säsongen 21/22 nominerades Ben Goldscheider till ECHO Rising Star av Barbican och är flitigt anlitad som solist hos en lång rad av de större orkestrarna i Europa vid sidan av ett omfattande musicerande i olika kammarmusiksammanhang och egna recitals. Ben har med Sakari Oramo som dirigent uppträtt tillsammans med BBC Symphony Orchestra och 2022 genomförde han sin BBC Proms-debut tillsammans med Elena Urioste på violin och the City of Birmingham Symphony Orchestra under ledning av Kazuki Yamada. På programmet stod Ethel Smyths konsert för horn och violin som även finns med i sverigeprogrammet men då i pianosättning.
Ben är en enträgen ambassadör för nyskriven musik och inför sin sverigedebut kommer han tillsammans med sin horntrio inte bara att framföra verk av Smyth, Schumann och Brahms, utan även att uruppföra ett helt nytt beställningsverk för Legatokatalogen av den svensk-amerikanska tonsättaren Matthew Peterson.

Callum Smart violin
Callum Smart fick sitt Artist Diploma från Indiana University Jacobs School of Music efter studier för Maricio Fuks. Därefter fick han plats för vidare studier vid Royal Northern College of Music (RNCM) där han läste International Artist Diploma för Ana Chumachenco och Noah Benix-Bagley. Efter att ha blivit utsedd till ”Rising Star” i samband med vinsten vid BBC Young Musicians stråkkategori och utsetts till prisvinnare vid Menuhin Competition 2010, uppträder Callum Smart numera frekvent med Storbritanniens och Nordamerikas ledande orkestrar. Callums schema är numera fulltecknat av egna recitals och kammarmusikframträdanden tillsammans med Richard Uttley och Ben Goldscheider.

Richard Uttley piano
Richard studerade på Royal Nothern College of Music innan han fortsatte sina studier på Clare College i Cambridge för Martin Roscoe vid Guildhall School. Han vann British Contemporary Piano Competition 2006 och Young Classical Artists Trust (YCAT) auditions 2011. Han framträder ofta i recitals, som kammarmusiker och solist på scener runt om i Storbritannien, resten av Europa och har även spelat i Kina och Colombia. Även Richard är en passionerad förespråkare av nykomponerad musik och har beställt verk av och samarbetat med en mängd samtida tonsättare. För närvarande är han även engagerad som professor på Royal College of Music.

Print Friendly, PDF & Email
 
Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

14-21 april 2024

Medverkande

Ben Goldscheider, horn
Callum Smart, violin
Richard Uttley, piano

Pris

20 000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Program läggs upp senast 3 veckor innan första konserten. Camerata Nordica och Musica Vitae tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

ETHEL SMYTH Trio för violin, horn och piano (26′)
MATTHEW PETERSON Winning Isn’t Everything It’s the Only Thing (ca 10′)
-paus-
CLARA SCHUMANN Tre romanser för violin och piano op. 22 (10′)
JOHANNES BRAHMS Horntrio i Ess-dur op. 40 (31′)

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49