Duo Anna & Olof

Barock folkmusik från Ö till Ö

-folkvisor och lutsånger från Gotland och de brittiska öarna

Den gotländska sångerskan Anna Ander ger tillsammans med Olof Ander nytt liv åt folkvisor och lutsånger från 1600-1700 talet på instrumenten irländsk cittern, viola d’Amore och cistern. Den folkliga själen möter det aristokratiska hjärtat med traditionella visor och engelska lutsånger. Låt dig dras med i hissnande historier och charmiga berättelser om instrumenten, musiken och texterna. Här samsas välkända pärlor och undangömda skatter från Gotland och de brittiska öarna.

Anna Ander är utbildad i renässans- och barocksång på Musikhögskolan i Göteborg och London, och har bl a studerat för Emma Kirkby och Susanne Rydén. Inom den tidiga musiken har hon en duo med Jakob Lindberg, professor i luta vid Royal College of Music i London. Tillsammans har de givit ut albumet ”Återspeglingar-svenska sånger”. Anna är en sångerska med stor genrebredd och det musikdramatiska intresset har givit henne framstående roller i uppsättningar med bl.a. barockkompaniet Utomjordiska i Göteborg. Musiken har tagit henne på turnéer runt om i Skandinavien, Europa, Japan och USA. Sedan 2012 är hon medlem i Romeo & Juliakören – en musikdramatisk ensemble hemmahörande på Dramaten i Stockholm.

Olof Ander studerade viola och violin på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och på Universität Der Kunste Berlin för professor Ulrich Knörzer. Han spelar bl.a. med Drottningholms barockensemble och Drottningholms slottsteaters orkester och arbetar som studiomusiker, producent och komponerar egen musik. Olof har ett gediget intresse i folkmusik och detta har lett honom till att även traktera instrumenten svensk mandola, engelsk cistern och irländsk cittern. Både den klassiska- och folkliga musiken har tagit honom på turnéer runt om i Europa. 1700-tals instrumentet Viola d´Amore är det senaste tillskottet i hans musikaliska arsenal. Sedan våren 2017 är han även engagerad i Uppsala kammarorkester.

Print Friendly, PDF & Email

Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du hovrar över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

Enl ök

Medverkande

Anna Ander, sång
Olof Ander, viol d’amore, mandola, cistern, cittern
Pris

10.000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

En blandning av folkvisor och lutsånger från Gotland och de brittiska öarna.

Turné

2022

10 apr Karlskrona
24 sept Särö
18 okt Mönsterås

30 okt Hultsfred

2023

18 mars Berg
19 mars Sölvesborg
26 mars Varberg
3 maj Tolg/Växjö

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49