Distant light | Camerata Nordica

Kerson Leong

Distant Light

Den kanadensiske violinisten Kerson Leong bjuds nu för första gången in som ledare för och solist med Camerata Nordica. Om honom har det skrivits att han ”besitter ett naturligt ledarskap med en glödande karisma, en blandning av spontanitet och teknisk finess, elegans, fantasi och intensitet som känns igen redan från de första tonerna.”

En lysande karriär har redan gett honom möjlighet att framträda med de finaste orkestrarna på de största scenerna och det är en glädje för oss att hälsa honom välkommen till sitt första Sverigebesök. Kerson är också välkänd inom musikervärlden för sin youtube-serie ”Art of Etude”, en serie pedagogiska videos där han på ett briljant sätt förklarar många av fiolspelandets tekniska svårigheter.

Programmet är uppbyggt kring Petris Vasks violinkonsert ”Distant Light” (Tala gaisma) för violin och stråkar som sedan det komponerades för två decennier sedan har blivit en modern klassiker. Kompositören har beskrivit det som ”en sång sprungen ur tystnad och som sedan åter flyter in i tystnaden, full av idealism och kärlek, stundom melankolisk, stundom dramatisk”.

Resten av programmet består av V. Williams ”The Lark Ascending” för violin och stråkar samt några kortare stycken för stråkorkester där Kerson leder från konsertmästarplats.

Print Friendly, PDF & Email
 
Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

25-30 november 2022

Medverkande

Kerson Leong ledare och solist
Camerata Nordica

Pris

18 000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

C. Nielsen Underlige Aftenlufte (arr för stråkorkester)
P. Vasks Distant Light 
R. Vaughan Williams The Lark Ascending
E. Grieg Holbergsviten op 40

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49