Camerata Nordica I Hungarian tales med Andrey Baranov

Andrey Baranov återkommer till Camerata Nordica efter sitt första framträdande med oss 2022, vilket blev en av de riktiga höjdpunkterna den säsongen. Han föddes i St Petersburg men flyttade tidigt till Schweiz för att studera under den legendariska violinisten Pierre Amoyal, och är numera schweizisk medborgare.

I öppningen av konserten kommer ni få lyssna till ett sällsynt men fantastiskt verk av den ungerske kompositören Léo Weiner som var starkt präglad av den ungerska folkloren och skrev detta divertimento baserat på fem gamla ungerska folkdanser.

Andrey kommer sedan att fortsätta med den mindre kända Mendelssohnkonserten för violin och stråkar. Man känner här en ungdomlig touch av Mendelssohn men också några djupt uttrycksfulla moduleringar som förmedlar en känslomässig mognad långt utöver vad man kan förvänta sig av en 13-årig kompositör. 

Detta exceptionella program avslutas med det fantastiska Divertimentot för stråkar av Béla Bartok, vilket sätter Camerata Nordica i strålkastarljuset. Ett stycke skrivet i en avlägsen stuga i Schweiz och med en stark anknytning till det förgångna, vilket inte är det vanliga för Bartok. Nästan som en serenad eller en concerto grosso utanför tid och rum, som skapar en fantastisk saga med en makalös skönhet.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

2-6 februari 2024

Medverkande

Andrey Baranov, ledare och solist
Camerata Nordica

Pris

19000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Camerata Nordica tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

Léo Weiner Divertimento nr.1 op. 20 on Old Hungarian Folk Dances (10′)

Felix Mendelssohn Concerto i D-dur för violin och stråkorkester (22′)

– paus –

Béla Bartók Divertimento för stråkorkester (23′)

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49