Camerata Nordica Chamber Ensemble I Bohémian voices

Bohemiskt inspirerade stråkkvintetter utforskar Camerata Nordica Chamber Ensemble i detta program med magisk musik av Tabakova, Dvořák och Brahms.

Bohemisk – enligt Svenska Akademiens Ordlista något som kännetecknas av frihet från regler och planernig, i daglig förståelse även konstnärligt och ovanligt.

Stråkkvartetter har vi inte sällan möjlighet att lyssna till, men om man bara lägger till en viola finns en stor musikskatt som man inte hör lika ofta. Flera kompositörer har skrivit verk för denna lite ovanligare sättning såsom Mozart, Dvořák, Beethoven, Brahms med flera. De här verken förtjänar också att spelas och höras! Möjligen kan stråkkvintetten sägas vara en aning originellt bohemisk, men även Dvořáks stråkkvintett nr 3 innehåller viss originalitet. Denna oerhört vackra stråkkvintett komponerades i USA och fångar den inspiration Dvořák fick av den amerikanska urbefolkningen.

Programmet innehåller också ett kort men magiskt stycke av den bulgariska kompositören Dobrinka Tabakova ”Organum Light”, komponerad 2014.

Brahms stråkkvintett nummer 2 avslutar konserten. Med denna sade sig Brahms vilja avsluta sin kompositörsbana, men han skulle komma att skriva ytterligare ett antal mycket betydelsefulla verk. Detta är ett av Brahms finaste verk, med starka influenser från östeuropeisk musik och kultur. Sprudlande, elegant, subtilt och originellt. Ofelbart Brahms i varje takt!

Print Friendly, PDF & Email
 
Du kan spara ner sidan som PDF eller skriva ut genom att klicka på printsymbolen ovan. När du valt att klicka på print kan du även rensa bort delar du inte vill ha med i utskriften genom att klicka på soptunnan som syns när du håller musen över innehållet. För att ta bort en bild klickar du bara på bilden.

Period

5-14 april 2024

Medverkande

Colin Scobie/Shuichi Okada violin
Cédric Robin violin
Vladimir Percevic viola
Kimi Makino viola
Zéphyrin Rey-Bellet cello

Pris

12000 kr. ex. moms

Affischunderlag (pdf), program (pdf) och foto (jpg) ligger på Legatokatalogens Dropbox för nedladdning. 

Camerata Nordica tar med egna program.

Klicka på “DROPBOX”, välj mapp med aktuellt program, ladda ner det material ni behöver.

Program

Dobrinka Tabakova Organum light för stråkkvintett (5′)
Antonin Dvořák  Stråkkvintett nr 3 i Ess-dur Op. 97 / B. 180 (32′)
– paus –
Johannes Brahms Stråkkvintett nr 2 i G dur Op. 111 (29′)

Program PDF>>

Kontakta alltid producenten i din region för att beställa

Annasara Lundgren
annasara.lundgren@musikisyd.se
0700 92 41 90

Christian Sundewall
christian.sundewall@musikisyd.se
0735 00 60 96

Urban Wedin
urban.wedin@lansmusiken.se
0706 54 00 33

Patric Aurell
patric.aurell@regionhalland.se
0708 19 79 18

Rune Källén
rune.kallen@regionblekinge.se
0728 80 49 49